Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР с предупреждение до българите в район Одеса

БДЖ с безплатен транспорт за украинските бежанци

Снимка: БГНЕС

Министерство на външните работи препоръчва на всички български граждани, намиращи се на територията на окръг Одеса, да останат по домовете си или да потърсят най-близкото бомбоубежище. Заради информация на съюзнически служби се препоръчва на всички български граждани да не излизат след 10 часа на 2-ри март.

Българските държавни железници /БДЖ/ осигуряват безплатен превоз на територията на България на пристигащите от Украйна. Всеки дошъл у нас украински гражданин може да се снабди с билет за пътуване с влак по желан от него маршрут срещу представяне на редовен документ за самоличност, с който е преминал границата, пред служителите на билетните каси или превозния персонал във влака.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой Ден на културното наследство в канадската провинция Британска Колумбия

24 май е обявен за Ден на българското културно наследство в канадската провинция Британска Колумбия. Документът е подписан лично от кмета на Ванкувър, а заслугата  за това е на екипа на Генералното консулство на България в Торонто, воден от Велислава..

публикувано на 22.05.24 в 12:45

В Аржентина се провежда седмица на българската култура

С прожекция на филм "В търсене на Полихрон" на 20 май бе открита Седмицата на българската култура в Аржентина. Организатори на поредицата културни събития за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на..

публикувано на 22.05.24 в 11:57

"Неразказаните истории на българите" в Атина

Изложба "Неразказаните истории на българите"е подредена в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина, Гърция. Събитието е организирано от Културен център "Иван Селимински" и гръцкия център, в сътрудничество с..

публикувано на 21.05.24 в 10:55