Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР с предупреждение до българите в район Одеса

БДЖ с безплатен транспорт за украинските бежанци

Снимка: БГНЕС

Министерство на външните работи препоръчва на всички български граждани, намиращи се на територията на окръг Одеса, да останат по домовете си или да потърсят най-близкото бомбоубежище. Заради информация на съюзнически служби се препоръчва на всички български граждани да не излизат след 10 часа на 2-ри март.

Българските държавни железници /БДЖ/ осигуряват безплатен превоз на територията на България на пристигащите от Украйна. Всеки дошъл у нас украински гражданин може да се снабди с билет за пътуване с влак по желан от него маршрут срещу представяне на редовен документ за самоличност, с който е преминал границата, пред служителите на билетните каси или превозния персонал във влака.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16

Мотористи от Велики Преслав занесоха писмо до побратимения Челе ди Булгария

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов до колегата му в Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотористите са изминали над 1400 км между двата града, за да предадат лично писмото. За това..

публикувано на 11.07.24 в 08:39

Фестивал на българската художествена литература събира сънародниците ни в Хамбург

Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се готви активно за провеждането на Втори фестивал на българската литература. Събитието е планирано за 13 юли, а Фестивалът тази година се организира с подкрепата на Изпълнителната агенция за българите..

публикувано на 11.07.24 в 07:30