Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поздравления от цял свят за националния празник на България

Снимка: архив

Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси от световни държавни лидери за честването на 144 години от Освобождението на България. 

Поздравления за българския народ по случай Националния празник 3 март изпратиха президентът на САЩ Джоузеф Байдън, руският президент Владимир Путин, президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, президентът на Китай Си Дзинпин, императорът на Япония Нарухито, кралят на Испания Фелипе VI и още 12 държави от Европа, Азия и Африка. 

Свободата не се добива с еднократен акт. Наша отговорност е да я пазим и отстояваме всеки ден. Свободата не идва даром, а със саможертвата на хилядите загинали воини – българи, руснаци, украинци, литовци, белоруси, финландци, поляци, румънци, се казва в изявление за празника на премиера Кирил Петков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23