Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Градешкият манастир ще приюти бежанци от Украйна

Йеромонах Спиридон
Снимка: личен архив

Градешкият манастир “Св. Йоан Предтеча” също ще отвори дверите си за бежанци от Украйна, съобщи пред бТВ йеромонах Спиридон. Църквата в Несебър вече приюти първите жени и деца, бягащи от войната, и обяви готовност да приеме около 20 души. “Ситуацията се развива динамично”, разказа духовникът. По думите му, в манастира първоначално са щели да пристигнат десетина бежанци, но с монасите се е свързала и втора група. “Очакваме да дойдат утре вечер или в понеделник”, добави йеромонах Спиридон. Приятели на манастира днес ще пътуват до румънската граница, за да превозят хората. В Светата обител вече е доставено близо тон брашно и други провизии от първа необходимост, но има нужда от още хранителни продукти. Много хора са изявили желание да помогнат с дрехи и препарати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВР с препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език

От "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" са изготвени препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език. Традиционно в тази част на годината транзитният трафик през страната ни се засилва, като..

публикувано на 31.07.24 в 14:00

Въвеждат се превантивни мерки срещу чума по дребните преживни животни

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните въвеждат засилени мерки срещу навлизане в България на заболяването чума по дребни преживни животни. Превантивните действия са заради влошената епизоотична..

публикувано на 31.07.24 в 11:50

Юли приключва със слънчево и топло време над цялата страна

В сряда , 31 юли, ще е слънчево и топло. Над източната половина на страната ще има умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 30.07.24 в 19:35