Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-високи цени на електроенергията, ако “Газпром” спре доставките към Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според енергийния министър Александър Николов евентуално спиране на доставките от „Газпром“ към Европа ще се отрази косвено на цените на синьото гориво и у нас. “Това ще означава драстично повишаване на цените на електроенергията в Европа, а България като балансьор на целия регион ще пострада индиректно от този ценови тренд”, коментира той. По думите му, заради войната в Украйна е възможно да бъде преразгледано затварянето на въглищните централи. Александър Николов каза още, че се очаква да бъдат предвидени допълнителни енергийни компенсации за бизнеса, който оказва помощ на бежанците от Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11