Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Сърбия отново могат да идват да се лекуват в София

Снимка: ВМА

След 2 години прекъсване заради пандемията от Covid на хората от българското национално малцинство в Сърбия отново се оказва специализирана медицинска помощ във Военномедицинска академия в София, съобщи българският посланик в Сърбия Петко Дойков. 

Нуждаещите се от специализирана медицинска помощ от Босилеградско могат да се обърнат към Културно информационния център в града за съдействие. Българите от други части на Сърбия ще могат да се възползват, чрез генералното консулство в Ниш и българското посолство в Белград. Представителствата актуализират списъка с имената на нуждаещите се и го изпращат в София, след което може да се организира пътуването за преглед и лечение при спазване изискванията на ЕС за ковид сертификати.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Беренисе Иванофф

В аржентинската провинция Чако избират най-красивата българка

В Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина ще изберат българската Кралица на красотата. За това съобщават във Фейсбук от българското културно дружество "Христо Ботев". Събитието ще се проведе в събота, 31 август. В миналогодишното..

публикувано на 23.08.24 в 15:50

Българите в Болград ще отбележат 203 години от създаването на града

С разнообразна програма на 23, 24 и 25 август жителите и гостите на Болград, Украйна, ще отпразнуват 203-та годишнина от основаването на града. Празненствата ще съчетаят отбелязването на Деня на държавното знаме на Украйна и Деня на независимостта на..

публикувано на 23.08.24 в 06:20

В Тараклия обучават българските младежи да разпознават фалшивите новини

В центъра "Васил Левски" в Тараклия се провежда курс за младежи за борба с дезинформацията и фалшивите новини. Целта е да се развият умения за проверка на факти и да се повиши осведомеността на българската младеж от район Тараклия за перспективите в..

публикувано на 21.08.24 в 11:32