Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Румен Радев настоя за създаване на единна национална система за управление при кризи

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова за създаване единна национална система за управление при кризи. Пред журналисти, той изтъкна, че страната ни няма готовност с планове и модели за действие, а населението и хората, които трябва да управляват кризите трябва да бъдат подготвени. По думите на Радев, системата е занемарена от десетилетия, и едва сега, на фона на военните действия в Украйна тепърва създаваме кризисен щаб и се сещаме за укрития. Президентът посочи, че очаква в тази насока енергични мерки от ресорните министри, институции и от законодателя. Държавният глава изрази надежда компетентните институции да работят активно по краткосрочните неотложни мерки и мерките в средносрочен план, набелязани на срещата, която той инициира миналата седмица с представители на правителството и на службите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16

Задължително спазвайте флаговата сигнализация по българските плажове

Лятото и горещините, обхванали бетонните джунгли, които обитаваме, карат повечето от хората да търсят по-честа и, по възможност, по-продължителна прохлада край различни водоеми и, разбира се, на Черноморието. Попадайки на плажа обаче, някои решават,..

публикувано на 29.07.24 в 11:00

Седмицата започва с жълт код за горещо време в 21-а области на страната

В понеделник  ще е слънчево. След обяд над Северна България, към вечерта над централната и на североизточната част на страната ще се заоблачава и на места ще има кратки валежи. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в..

публикувано на 28.07.24 в 17:11