Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Само няколко столични бомбоубежища са използаеми

Снимка: архив

Десет от 24-те района в София нямат годни бомбоубежища, става ясно от справката на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Това са „Витоша“, „Изгрев“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Младост“, „Нови Искър“, „Панчарево“ и „Студентски“. В тези райони живеят над 500 хил. души според проверка на бТВ.

Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция
“ на Столичната община, заяви пред БНР, че само няколко скривалища са в добро състояние, а останалите около 150 не са използваеми. Той каза още, че столичното метро може да се използва като укритие за близо 1 млн. души. Подземните гаражи и мазетата също биха могли да бъдат пригодени за тази цел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05