Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневните температури леко ще се повишат

Снимка: архив

През следващото денонощие, облачността от север ще се увеличава. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в Източна България - със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, на места в котловините на Южна България - до минус 10 - минус 12 градуса, в София - около минус 8 градуса. 

Утре облачността ще е значителна, като след обяд от запад ще започне да се разкъсва. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър.  Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 4 и 9 градуса, в София 4-5 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна, без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури ще са между 4 -7 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

Над планините ще преобладава облачно време, почти без валежи. По-късно през деня облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35