Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градинарите готвят серия от протести

Снимка: stylissimo-bg.com

Производители на плодове и зеленчуци започват поредица от протестни действия срещу политиката на подпомагане в земеделието. Според тях тази политика ще доведе до унищожаване на българското производство. Плащанията по схемата за обвързана подкрепа не само са закъснели, но са и с 1/4 по-ниски спрямо м.г., докато себестойността на плодовете и зеленчуците се е увеличала с 50%, недоволстват градинарите. Освен това, по думите им, парите се разпределят неравномерно - 66:34 в полза на животновъдите. В отворено писмо производителите поискаха лична среща с премиера Кирил Петков и предупредиха, че ако не ги чуят, са готови да блокират възлови пътни артерии. Първият протест е днес на "Дунав мост".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20