Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открита е национална гореща линия за кризата в Украйна

Снимка: архив

Бягащите от войната в Украйна вече могат да задават въпроси за посрещането си у нас на национална гореща линия на четири езика. 

Телефоните 02/905 55 55 и +380 322 465 075 могат да бъдат намерени в Единния информационен портал „България за Украйна“

В портала са публикувани също правилата за предоставяне на временна закрила на пристигащите, както и информация за получаването на статут, за достъпа до хуманитарна и медицинска помощ, образование и работа, за откриването на банкови сметки, за доброволчески инициативи – дарения, неща от първа необходимост, храна, транспорт, лекарства. 

В първия ден от съществуването на платформата са подадени близо 600 обяви за настаняване, съобщиха от правителствената пресслужба. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16