Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природният газ няма да поскъпне с 58%

Снимка: БГНЕС

Цената на природния газ няма да бъде увеличена с 58% през април, каквато прогноза направи „Булгаргаз“. Това гарантира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров, позовавайки се на успокояващите се през последните дни борсови цени. “Пазарите реагират панически на всяка новина, която се получава от района на военните действия”, добави той. По думите му, увеличението ще стане ясно в последните дни на март, но ако бъде изчислено днес, трябва да е около 30%. Енергийният министър Александър Николов потвърди думите на председателя на КЕВР и добави, че е възможно помощта за битовите потребители на газ да бъде продължена и през април.  

Заявката на „Булгаргаз“ за увеличаване на цената на природния газ с близо 60% е заради действията на бившето ръководство на дружеството, което е отказало евтината азерска суровина, смята премиерът Кирил Петков. Той съобщи, че ще направи опит за нова договорка с Азербайджан, така че страната ни отново да получава по-евтини количества. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изнасяме най-много сирена и извара за Гърция, Великобритания и САЩ

В периода януари-април 2024 г. основният ни износ на сирена и извара е бил към Гърция (882 т, или спад от -48,6% спрямо същия период на 2023 г.), Обединеното кралство (871 т, или ръст от 22,1%) и САЩ (844 т, ръст от 22,1%). Това показва справка на..

публикувано на 14.08.24 в 16:53

Доходите изпреварват разходите на българските домакинства с 390 лева

Тримесечният общ доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2024 г. е 3 216 лв. и нараства с 20.5% спрямо същия период на 2023 г., показват данните на НСИ. В структурата на общия доход с най-висок относителен дял е доходът от работна..

публикувано на 14.08.24 в 16:51

Служебният премиер се надява България да е в еврозоната през 2025 г.

Запазихме основните приоритети, които трябва да бъдат пред България, каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на служебното правителство. "Все повече нараства вероятността това да ни е последното редовно заседание. Продължаваме с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00