Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново отново е домакин на „Трабант фест“

Снимка: архив

След две години отлагане заради извънредната епидемична обстановка, традиционният „Трабант фест“ се завръща във Велико Търново на 19 март. Организаторите очакват стотици фенове на емблематичната немска картонена кола да забръмчат отново по улиците на града. На предишните десет издания имаше и демонстрация на майсторско шофиране в района на Военния университет, а с дефилето си трабантите стигаха и до Царевец.

И тази година, събитието, което събира десетки приятели на возилото, дава начало на проявите по отбелязване празника на Велико Търново – 22 март.

Съставил: Дарина Григорова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45