Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЗП започна кампания в подкрепа на „Тузловски лимани“ в Украйна

Снимка: bspb.org

В помощ на партньорите си от Националния природен парк „Тузловски лимани“ в Украйна, Българското дружество за защита на птиците започна кампания за набиране на средства. Целта е да бъдат осигурени вещи от първа необходимост, медикаменти и оборудване. Управата на парка е един от украинските партньори по проекта „Сигурен прелетен път“, които отговарят за управлението и опазването на една от най-ценните природни крайбрежни територии в Украйна – спирка, зимовище, където гнездят хиляди водолюбиви птици.


 В рамките на проекта те имат водеща роля в дейностите в Украйна и отговарят за борбата с бракониерството и мониторинга на зимуващите птици. Сред служителите на екипа е бесарабският българин д-р Иван Русев, виден еколог и орнитолог, работещ от десетилетия за опазването на биоразнообразието на Украйна.

Съставил: Дарина Григорова

Снимки: bspb.org

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10