Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 19.03.2022 г. - Събота

Студен край на седмицата

Снимка: БГНЕС

В събота минималните температури ще са между минус 8 и минус 3°, в София около минус 7. През деня облачността ще е разкъсана, а след обяд ще се вплътнява.

На отделни места, главно по крайбрежието и в планините на Югозападна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще е умерен от североизток, в крайните източни райони ще е до силен. Остава студено с максимални температури между 2 и 7°, за столицата се очакват 3°.

Над планините облачността ще е значителна. На места, главно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг. Ще духа до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м. ще е минус 5°, на 2000 м. минус 11.

В неделя не се очаква промяна на времето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45

Ниагарският водопад отново грейва в бяло, зелено, червено

На 5 септември от 22.00 ч. местно време Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Повод за светлинното шоу е Денят на Съединението - 6 септември. Инициативата е на Генералното консулство на България в Торонто...

публикувано на 05.09.24 в 05:10

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

В четвъртък , 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 04.09.24 в 19:55