Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Теч на амоняк от химически завод край 250 хиляден украински град

Снимка: sumykhimprom.com.ua
Изтичане на амоняк от химически завод край обстрелвания украински град Суми е засегнало район с радиус над 5 км, съобщиха властите. Ветровете са отнесли облака встрани от града. Гражданите са призовани да дишат през марли, потопени в лимонена киселина и да потърсят убежище в мазета и ниските етажи.

Киев отхвърли ултиматумът на Русия обсаденият Мариупол да се предаде. При руски обстрел в Киев са загинали 6 човека, съобщи REUTERS. Преговорите с руската страна ще продължат и на 21 март.

Използването на хиперзвукови ракети показва, че руската армия е неефективна в Украйна, подчерта шефът на Пентагона Лойд Остин. Той предупреди Москва да не използва химически и биологически оръжия, защото това ще доведе до мащабна световна реакция.

Посланикът на Китай в САЩ заяви, че Пекин няма да изпрати оръжия и боеприпаси на Русия и че страната ще "направи всичко, за да деескалира кризата".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 август 2024 г.

В последния петък на август правим опит да задържим лятото и детството в сърцата си – с музика и теми в "България днес". Пренасяме се под кубетата на най-голямата катедрала на Балканите – храмът "Св. Александър Невски" празнува днес. Но..

публикувано на 30.08.24 в 19:00

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33