Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 23.02.2022 г. – сряда

От изток започва затопляне

Снимка: БГНЕС

В сряда минималните температури ще са от минус 3 до 2°. В София ще е най-студено – минус 5°. През деня облачността ще се разкъсва и намалява с умерен до силен вятър от североизток. Още преди обяд над повечето райони ще е слънчево. Максималните температури ще са между 10 и 15°, за столицатадо 10°. 

В планините ще е слънчево. По-значителна облачност ще има сутринта над Родопите, Странджа и Сакар. На места там ще превали слаб сняг. Ще духа силен по високите и открити части временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м. ще е около нулата на 2000 м. до минус 5°.

В четвъртък идва рязко затопляне и дневните температури ще са от 15 до 20°.

   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05