Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският и полският президент се обявиха за енергийна независимост от Русия

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и полският му колега Анджей Дуда, който е на посещение у нас, призоваха за осигуряването на енергийна независимост от руските газови доставки.

“Русия сега показва какво е военен терор, но преди ни е показвала какво е енергиен шантаж”, коментира полският държавен глава.

От своя страна, българският президент изтъкна, че трябва да се подобри свързаността от Гърция през България към Румъния и да се изгради система от тръбопроводи по цялото протежение на Източния фланг. “Част от тези проекти могат да бъдат реализирани и с финансовите механизми на НАТО, за което ще настояват страните от региона на предстоящата среща на върха след два дни”, каза Румен Радев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00
Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20