Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Хибридната новина за мини в Черно море торпилира летния туризъм

Илин Димитров
Снимка: bgtourism.bg

Спекулациите за плаващи мини в Черно море навредиха на предстоящия летен туристически сезон, каза за Радио Варна на БНР председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.  

"Това беше изцяло хибридна новина, която попречи на предстоящия сезон. След разпространяването на информацията, започнаха масови отписвания на резервации от Германия. Работим изключително активно за промотирането на България като сигурна и безопасна дестинация", каза Димитров.  

Обичайните руски, украински беларуски туристи няма, как да дойдат ако войната продължи. Устойчиви за България остават туристите от съседните държави идващи с коли, защото цените на горивата ще оскъпят чартърните авиополети, смята Димитров. 


Още от категорията

Велинград отбелязва празника си с богата културна програма

На 2 юли, с тържествено отбелязване на Деня на Велинград, за 49-ти път ще бъдат открити Велинградските празници на културата . Честването започва в 9:00 часа с божествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която ще бъде открит XII..

публикувано на 02.07.22 в 07:15

Не Джурасик, а Бургасик парк!

Динозаврите ще бъдат главните герои в тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Причината? „Всеки обича предишните властелини на нашата планета, мистериозно изчезнали преди 65 милиона години!“ – се казва в съобщение на..

публикувано на 30.06.22 в 15:46

Миналото на древна Аполония оживява в археологическия комплекс "Месарите"

В миналото, в местността “Месарите” край днешния черноморски град Созопол, се простирала извънградската територия на древногръцката колония Аполония Понтийска. На това място са открити следи от сгради, гробни съоръжения, обредни огнища и добре..

публикувано на 30.06.22 в 10:08