Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят проект за опазването на Черно Море

Снимка: БГНЕС

Черноморската мрежа на неправителствените организациии и Черноморският център за екологична информация и образование (Бургас) представят днес, 30 март, в Националния пресцентър на БТА , проект „Повишаване на обществената осведоменост и намаляване на морските отпадъци за защита на черноморската екосистема“.

Проектът насърчава съвместните действия за намаляване на речните и морските отпадъци в четири държави от Черноморския басейн. Той е подкрепен от Съвместната оперативна програма Черноморски басейн 2014 - 2020 г., като водещ партньор по него е Черноморският технически университет, Факултет по морски науки, Трабзон, Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Станимир Михайлов

НЗОК започва проверки на болници заради съмнение за фалшиви хоспитализации

Националната здравноосигурителна каса ще проверява дали лечебни заведения са отчитали фалшиво лечение без пациентът да е лежал в съответната болница, каза пред БНР управителят на касата Станимир Михайлов, който преди броени дни беше възстановен..

публикувано на 13.10.24 в 13:48
Димитър Площаков

Адв. Димитър Площаков: Данните за чистотата на въздуха не отразяват обективното състояние

Пунктовете, на които се поставят станциите за измерване на качеството на атмосферния въздух, са далече от местата с висока концентрация на фини прахови частици. До този извод достига адв. Димитър Площаков след задълбочено проучване върху контрола..

публикувано на 13.10.24 в 11:58
Дъбът в центъра на селото, който е на над 550 години

Жителите на село Величка се гордеят със своите два дъба столетници

Няма жител на село Величка (Североизточна България), който да не знае за двата вековни дъба, превърнали се в част от природното наследство на населеното им място. Дърветата са от вида Quercus spp. През 1990 г. те са оградени и са им поставени табели,..

публикувано на 13.10.24 в 10:05