Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът изтъкна необходимостта от изработване на стратегия за туризма

Снимка: Президентство

На среща с ръководството на Националния борд по туризъм, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от дългосрочна национална стратегия за развитие на отрасъла. Той призова за спешни мерки, които да компенсират както очаквания спад на руски и украински туристи, така и нарастващите разходи на бранша.

Държавният глава акцентира и върху нуждата от разработване на активни държавни политики за развитие на дуалното образование, което да включва стажове и практики от областта на туризма в образователния процес.

Той изтъкна като особено важно разработването на активна и успешна международна рекламна кампания на България като туристическа дестинация.

Още от категорията

Велинград отбелязва празника си с богата културна програма

На 2 юли, с тържествено отбелязване на Деня на Велинград, за 49-ти път ще бъдат открити Велинградските празници на културата . Честването започва в 9:00 часа с божествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която ще бъде открит XII..

публикувано на 02.07.22 в 07:15

Не Джурасик, а Бургасик парк!

Динозаврите ще бъдат главните герои в тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Причината? „Всеки обича предишните властелини на нашата планета, мистериозно изчезнали преди 65 милиона години!“ – се казва в съобщение на..

публикувано на 30.06.22 в 15:46

Миналото на древна Аполония оживява в археологическия комплекс "Месарите"

В миналото, в местността “Месарите” край днешния черноморски град Созопол, се простирала извънградската територия на древногръцката колония Аполония Понтийска. На това място са открити следи от сгради, гробни съоръжения, обредни огнища и добре..

публикувано на 30.06.22 в 10:08