Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокурори влязоха в ДАНС

| обновено на 31.03.22 в 17:31

Премиерът Кирил Петков заяви, че у нас се е образувала голяма руска агентурна диаспора, работеща по различни интереси. „Има руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството между България и Република Северна Македония“, добави той и уточни, че руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани. „Не знам дали тази новина е по този случай, но показва как някой се опитва да подменя българския интерес“, заключи министър-председателят. 

Премиерът Кирил Петков
Акция на Специализираната прокуратура се провежда в момента в Държавната агенция „Национална сигурност“. Според първоначалната информацията става дума за операция срещу служители на агенцията, уличени в шпионаж в полза на чужди разузнавателни служби.

Източници на няколко медии уточняват, че шпионажът е в полза на Русия. След появата на новината президентът Румен Радев коментира: „ДАНС има здрава имунна система и работи активно, така че да не допуска никакъв пробив по отношение на шпионски дейности“.

Президентът Румен Радев
Влизането на спецпрокурорите става час след изявлението на вътрешния министър Бойко Рашков, че прокуратурата не е придвижила досъдебни дела и преписки, свързани с дейността на 25 организирани престъпни групи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха 6 медала в Бразилия на олимпиада по лингвистика

Българските ученици се завърнаха с 6 медала от Международната олимпиада по лингвистика в Бразилия. Състезанието е проведено от 23 до 31 юли с участието на отбори от близо 40 държави, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието. Сребърно..

публикувано на 01.08.24 в 13:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 11

В единайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: Изтлява ли интересът към изучаването на българския език в чужбина – разговор с българиста от италианския университет Roma Tre проф. Красимир Станчев; Словаците..

публикувано на 01.08.24 в 12:00

До петък ще е слънчево и топло над цялата страна

В четвъртък , 1 август, ще е слънчево и топло, със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 21°, в София 13°. Максималните ще са от 32 до 37°, в столицата – 32°.  По Черноморието август започва със слънце и умерен..

публикувано на 31.07.24 в 19:40