Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето остава хладно и променливо

Снимка: архив

Днес от запад-северозапад ще нахлува студен въздух с умерен, временно силен вятър и температурите още ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг. В Южна България ще има и гръмотевици. Покрай Дунав ще е почти без валежи и облачността ще намалява по-често до слънчево. Максималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София - около 11°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и ще има валежи предимно от сняг. В отделни райони ще има и гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

В началото на нощта, в Северна България валежите ще спрат и облачността бързо ще намалее и ще се изясни. В южната половина от страната ще продължи да превалява. След полунощ и там валежите ще спрат и облачността ще се разкъса.

Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. От югозапад ще започне ново увеличение на облачността, предимно средна и висока, а след обяд над Югозападна България вече ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина преди обяд все още ще е умерен, привечер в повечето райони ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 10° и 15°, в София минималната температура ще е минус 1°, а максималната около 10°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, в масивите от Западна България със слаби валежи от сняг, под 1000 метра – и от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45