Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Дунав мост задържаха пратка с домашни любимци

Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) задържа пратка с домашни любимци на българо-румънската граница, съобщава Агенцията. Става дума за 16 кучета и котки, чийто превоз се оказа нередовен заради липса на сертификат за транспортирането и неправилно попълнени или липсващи данни. Животните са настанени в приют, до приключване на проверката. Задържането им на Дунав мост е част от масирана акция срещу незаконния превоз на животни. Тя е по повод зачестили сигнали за нелегално превозване на кучета, котки и коне. В акцията са проверени около 70 пратки с животни, а проверяващите на Дунав мост са върнали до мястото на отпътуване още една пратка с общо 53 кучета и котки, заради несъответствия в предоставените за тях данни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26
Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10