Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков призовава ВСС да гласува оставката на Иван Гешев

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков призова Висшия съдебен съвет да подкрепи искането на правосъдния министър Надежда Йорданова за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Той коментира дебата във ВСС след близо тричасовия си разпит в Софийската градска прокуратура по сигнала на укриващия се в Дубай Васил Божков, че е бил изнудван от премиера Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Министър-председателят отказа подробности за разпита, но каза, че е предоставил на следователите одитен доклад за нарушения при обществените поръчки в различни общини по времето на Владислав Горанов. „Одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала или не е видяла, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти“, заяви Кирил Петков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

Остава в сила жълтият код за опасни горещини над цялата страна

Във вторник  ще е слънчево и горещо със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 17° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен север-североизточен бриз...

публикувано на 08.07.24 в 19:30