Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

БЧК продължава да набира помощи за Украйна

Безплатна и доброволна имунизация срещу Covid за украинските бежанци

5
Снимка: БГНЕС

Над 1,65 млн. евро са събрани за месец в сметките на Българския червен кръст – БЧК в помощ за Украйна. БЧК съобщи, че са изпратили в Украйна 15 камиона с над 220 тона хуманитарна помощ. Отделно са подпомогнати над 50 000 бежанци, потърсили закрила в България.

Средствата се събират по банковата сметка на БЧК и чрез изпращане на SMS на телефон 14 66 към всички мобилни оператори.

Здравното министерство одобри Национална програма за ваксиниране на украински граждани срещу Covid-19, на които е предоставена временна закрила в България. Имунизацията е безплатна и доброволна и ще се извършва по общия ред. По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията 35 % от украинците имат завършен ваксинационен курс.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41