Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Стари обувки пред Руския културно-информационен център в памет на жертвите в Украйна

Снимка: БГНЕС
В центъра на София се събраха много граждани за поредното мирно шествие в подкрепа на Украйна, което този път е под надслов “Не сме неутрални”. Основното искане на хората е страната ни да изпрати военно-отбранителна помощ на Украйна, а поводът за събитието са убийствата на цивилни граждани в украинския град Буча. “Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастие с агресора”, написаха във фейсук страницата си организаторите.

Шествието тръгна от пл. “Св. Александър Невски” и ще се спре пред Руския културно-информационен център, където хората ще оставят стари обувки подобно на много страни в памет на жертвите в Украйна. Следващите две спирки са БНТ – “за да поискаме медиите да спрат да наричат оправдаването на убийства и военни престъпления “гледна точка”, и паметника на съветската армия – “където отново ще запалим свещи и ще запазим минута мълчание в памет на жертвите на тази чудовищна война”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00