Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

Министерството на външните работи на Русия
Снимка: архив

Русия е обявила двама служители на българското посолство в Москва за персона нон грата като ответна мярка, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление на руското външно министерство. 

„Николай Трифонов, постоянен пратеник на Република България в Руската федерация, е бил поканен днес в руското външно министерство, където му е била връчена нота за обявяване на двама служители на българското посолство в Москва за персона нон грата”, се казва в изявлението. Мярката идва в отговор на “немотивираното решение, взето през март от българска страна, да обяви двама дипломати от руското посолство в София за персона нон грата”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49