Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Преговори за мир в Украйна ще има след битката за Донбас

Протест пред руското посолство в София

Украйна официално забрани всякакъв внос от Русия, който до войната възлизаше на 6 млрд. долара годишно, предаде Ройтерс. Киев призова другите държави да наложат по-сурови икономически санкции на Москва. Полша заяви, че няма да очаква координация с ЕС и спира вноса на руски газ и въглища. 

Преговорите между президентите на Украйна и Русия за мир ще се проведат след битката в Донбас, каза Михайло Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски. Първата част от руското настъпление в Донбас е започнала, допълни президентският съветник Алексей Арестович. 

Руското министерство на отбраната съобщи, че руският флот е заловил товарен кораб под малтийски флаг, който се е опитал да пробие блокадата на Мариупол. Плененият екипаж на кораба е отведен в руско пристанище. 

Протестна проява в подкрепа за Украйна се проведе на 9 март пред посолството на Руската федерация в София. Акцията организирана през Facebook настоява за обявяването на руския посланик за персона нон грата. Гражданите почетоха жертвите на руската инвазия, като символично разляха пред мисията червена боя и струпаха детски играчки и обувки като символ на страдащите и загинали деца. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер се надява България да е в еврозоната през 2025 г.

Запазихме основните приоритети, които трябва да бъдат пред България, каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на служебното правителство. "Все повече нараства вероятността това да ни е последното редовно заседание. Продължаваме с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00

Разследват незаконен кредит на Румен Гайтански, с който е купен ТЕЦ "Варна"

Прокуратура, антикорупционна комисия и полиция извършват обиски в имоти на бизнесмена Румен Гайтански в София. В Кърджали се провежда акция в офиси на фирми, близки до бившия кмет Хасан Азис. Проверяващи са влезли и при бившия директор на държавната..

публикувано на 14.08.24 в 11:49

Птицевъдите искат да бъде спрян вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако не се случи. Според Даниел..

публикувано на 14.08.24 в 10:47