Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят граничните пунктове "Ивайловград-Кипринос" и "Златоград-Термес"

| обновено на 11.04.22 в 09:26
Граничен пункт Ивайловград - Кипринос
Снимка: архив

На 11 април от 6 часа подновява работа граничния пункт между Ивайловград и Кипринос, съобщи във Facebook кметът на българския град Диана Овчарова. Пунктът е отворен през 2010 г., но заради пандемията от Covid-19 през последните 2 години е затворен. От там минава най-прекият път за стотици българи, които работят в Гърция през летните месеци.

Според Граничната полиция изискването за преминаване в Гърция ще е пътници над 5-годишна възраст да имат сертификат за ваксинация, валиден 270 дни или сертификат за преболедуване, който да е валиден 180 дни. Трябва да се представи също PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на границата или антигенен тест, направен до 24 часа.

Подновява се и работата на граничния преход Златоград – Термес. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05