Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

Още от категорията

България се прекланя пред паметта на поета Никола Вапцаров

От 10.00 часа днес в столицата ще се проведе възпоменателна церемония по повод 80-годишнината от гибелта на големия български поет Никола Вапцаров. В церемонията на Мемориала „Гарнизонно стрелбище“ - лобното място на Вапцаров, ще участва президентът..

публикувано на 23.07.22 в 05:10

Картина на времето: българското Черноморие преди бетона

“…Ходехме голи, гладни, солени и щастливи“ – описва морските си спомени журналистът и писател Иво Беров. ”Днес трудно може да се разбере тръпката от това да купиш бутилка уиски от „Кореком“. Опитваш нещо отвъд желязната завеса!“ – поема щафетата..

публикувано на 21.07.22 в 10:56

"Материализация на сюрреализма" – оригинални творби на Салвадор Дали гостуват на Русе

Художествената галерия в крайдунавския град Русе е домакин на една уникална изложба, която предизвиква голям интерес. Под наслов "Материализация на сюрреализма" експозицията представя 60 оригинални творби на гениалния артист на ХХ век Салвадор Дали...

публикувано на 21.07.22 в 10:16