Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София отрече да е превзет българския кораб „Царевна“ в Мариупол

Корабът „Царевна“
Снимка: архив

Българските власти отричат ​​съобщения в руските медии, че българският кораб „Царевна“, който е в Мариупол, е превзет от украински части. 

От Министерството на външните работи заявяват за БНР, че намиращите се на кораба 17 български моряци са добре и поддържат постоянна връзка с тях. 

Руската държавна агенция ТАСС, позовавайки се на проруски сепаратисти от Донецк, съобщи че корабите „Царевна“ и „Лейди Аугуста“ са превзети от украински сили. Според ТАСС корабните екипажи се държат като заложници, а палубите на корабите се използват за обстрел срещу руските части. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

В петък , 18 октомври , ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°...

публикувано на 17.10.24 в 19:45

България днес - 17 октомври 2024 г.

В "България днес" на 17 октомври разговаряме за фалшификатите с проф. Иля Прокопов, експерт в областта на фалшифицираните антични и средновековни артефакти. Повод е изложбата "Fake (f)or Real – Истина или лъжа. " на Дома на европейската история в Брюксел,..

публикувано на 17.10.24 в 19:00
Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01