Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

На границата при Дуранкулак търсят доброволци и храни за посрещане на украинските бежанци

Снимка: Мая Щърбанова

За спешна нужда от още доброволци, храни, напитки и хигиенни материали на граничен пункт Дуранкулак съобщават от Българския червен кръст - БЧК и неправителствени организации.

Потокът от украински граждани, влизащи през граничния пункт, рязко е увеличен през последните дни, което налага денонощно обезпечаване с хора в пункта. За задължителната регистрация за временната закрила чакат стотици украинци. Много от чакащите са деца.

Задължителната регистрация усложнява ситуацията на пункта, заяви за БНР председателят на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов. На денонощие преминават между 20 и 25 автобуса. Предстои от БЧК да наемат хора на граждански договор, които да осигурят нощните дежурства, казва д-р Еринозов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10