Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП няма да отстъпи по отношение на РС Македония

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Докато не се изпълнява договорът между България и РСМ, "БСП за България", няма да даде зелена светлина за преговорите за еврочленство на РС Македония. В ефира на Българската свободна телевизия, лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че този въпрос е заложен като "червена линия" в преговорите за съставяне на правителство.

Нинова бе категорична, че в споразумението между четирите партии е записано, че БСП потвърждава досегашната единна позиция на България. "Винаги сме заявявали, че подкрепяме членството на Република Северна Македония в Европейския съюз, но няма да се съгласим това да стане за сметка на българския национален интерес и докато не се изпълнят условията на двустранния договор между България и РСМ, докато не се спазват правата на българите там, не се спре с езика на омразата, не се представи истинската история в учебниците, докато не се уважават българското достойнство и исторически личности", подчерта Нинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо време на места с превалявания в събота

В събота , 3 август, над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над крайните източни райони ще бъде..

публикувано на 02.08.24 в 19:40

България днес - 2 август 2024 г.

В „България днес“ на 2 август слушайте хрониката на балканските събития от изминалите дни в рубриката „По съседски“. Говорим за хората от Голо бърдо в Албания, срещаме ви с режисьора Борис Славчев от Рим и узнаваме как живее днес видинското село..

публикувано на 02.08.24 в 19:00

Първата Олимпиада по изкуствен интелект събира в България 200 младежи от цял свят

България ще посрещне близо 200 ученици и младежи от цял свят, които ще участват в първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, създадена от българи. Участие в състезанието са потвърдили 44 отбора, два от които са български – съобщи на..

публикувано на 02.08.24 в 15:10