Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На Цветница патриархът призова да се молим за мир в Украйна

4
Негово Светейшество патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

Нека вярата ни в тържеството на доброто и на живота, да ни крепят и да ни дават сили пред лицето на всяко зло и особено пред това, на което заедно с целия свят сме свидетели вече два месеца – братоубийствената война в братската православна Украйна – една ужасна трагедия, с която всички ние живеем и които съпреживяваме като братя по вяра и род на страдащите от нея. Това каза по повод празника Вход Господен в Йерусалим българският патриарх Неофит.Той призова да молим Бог "да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е силата да прекратят войната и смъртта на хилядите невинни жертви“.Патриархът подчерта, че християните навлизаме в Страстната седмица до Пасха с радостна надежда, защото сме в очакване на празника Възкресение Христово.

Снимки: БГНЕС

Галерия

Още от категорията

Прототип на първия български спътник на Земята скоро ще бъде изложен в Стара Загора

Вече близо 41 години първият български спътник лети в околоземна орбита. Навремето “Интеркосмос България-1300” е бил последен модел на технологиите при космическите апарати, твърдят специалисти. Те припомнят, че винаги, когато се създават космически..

публикувано на 26.06.22 в 11:25

Почитаме българските светци

Православната ни църква днес чества празника “Неделя на всички български светии”, който се отбелязва на втората неделя след Петдесетница. На този ден българският народ отдава почит към историческите личности, живели по нашите земи и канонизирани за..

публикувано на 26.06.22 в 06:00
Българска Патриаршия

Българската патриаршия има резерви към името "Охридска архиепископия" в Северна Македония

Светият синод на Българската православна църква реши да вдигане каноничната схизма над Православната църква на Скопие. Това се случи след като бяха разгледани писма на Вселенския патриарх Вартоломей и Сръбския патриарх Порфирий за каноническия статут на..

публикувано на 22.06.22 в 12:59