Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Цветница патриархът призова да се молим за мир в Украйна

4
Негово Светейшество патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

Нека вярата ни в тържеството на доброто и на живота, да ни крепят и да ни дават сили пред лицето на всяко зло и особено пред това, на което заедно с целия свят сме свидетели вече два месеца – братоубийствената война в братската православна Украйна – една ужасна трагедия, с която всички ние живеем и които съпреживяваме като братя по вяра и род на страдащите от нея. Това каза по повод празника Вход Господен в Йерусалим българският патриарх Неофит.



Той призова да молим Бог "да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е силата да прекратят войната и смъртта на хилядите невинни жертви“.



Патриархът подчерта, че християните навлизаме в Страстната седмица до Пасха с радостна надежда, защото сме в очакване на празника Възкресение Христово.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Божествена света литургия в Потопената църква край Жребчево

Божествена света литургия ще бъде отслужена в потопената църква край язовир Жребчево за шеста поредна година на 3 август (събота) в 9:00 часа от Старозагорския митрополит Киприан. По следите на изгубеното време – потопената църква на яз. Жребчево..

публикувано на 02.08.24 в 22:55

Десетки православни тръгват на поход от София до Рилския манастир

Поклонническият път "Рилският Чудотворец" за 15-а поредна година събира православни от близо и далеч на пешеходен поход от София до Рилския манастир. На сайта си Софийската света митрополия съобщава, че поклонението се организира с благословението..

публикувано на 01.08.24 в 06:15

Богородични заговезни е

За православните Богородични заговезни поставят началото на Богородичния пост. Той продължава 2 седмици и предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август...

публикувано на 31.07.24 в 10:59