Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция в Тараклия ще чуе гласа на българската общност

Снимка: БГНЕС

В молдовския град Тараклия, в който живеят много етнически българи, днес ще се състои конференция в рамките на инициативата на БТА “Българските гласове за Европа”. 

Събитието ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова и в него ще участват представители на държавните и местните власти, на българската общност в Молдова, които са граждани и на Европейския съюз, преподаватели и студенти от Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“. 

“Българите в Молдова могат да бъдат естественият катализатор, който да ускори процеса на европейска интеграция на Молдова”, смята друг участник във форума - евродепутатът Петър Витанов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Септември в Осоговската планина

Повече облаци и малко слънце в първия учебен ден

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°,..

публикувано на 15.09.24 в 18:10

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46
Христо Стоичков в Бургас

Футболната ни легенда Христо Стоичков ще отговаря за проектите на ФИФА "Футбол в училище"

"Щастлив и горд съм, че Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите за развитието на футбола в училищата в цяла Източна Европа". Това обяви легендарният български..

публикувано на 15.09.24 в 09:55