Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Румен Радев: Ще продължим да помагаме на Украйна според своите възможности

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев повтори позицията си, че страната ни не трябва да предоставя военна помощ на Украйна. “За разлика от други държави, които са далеч от конфликта, ние имаме огромна историческа диаспора, имаме наши сънародници в Украйна, които в момента са в зоната на военни операции. Това изисква много внимателно и отговорно решение, затова отдавна заявих, че България следва да предостави средства за индивидуална защита”, добави той. 

Коментарът на президента беше по повод решението на парламентарната външна комисия страната ни да предостави техническа помощ за самозащита на Украйна.

Румен Радев беше категоричен, че трябва да продължим да помагаме на всички хора, които търсят спасение от войната, в рамките на своите възможности. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00