Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вицепрезидентът занесе козунаци на българите в областта Емилия - Романя

Снимка: БГНЕС

Винаги може да разчитате на подкрепата на президентската институция. За нас вие не сте другите българи. Българите в България и българите в чужбина сме едно цяло, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред българската общност в Болоня.

В област Емилия - Романя живеят около 5000 българи. Към тяхната асоциация в град Ричоне има неделно училище. Отскоро училището има филиал в Болоня. Основен проблем за занятията е липсата на помещения. Почетният консул на България в Емилия - Романя Франко Кастелини обеща да съдейства пред местните власти за решаване на проблема. За Великден вицепрезидентът донесе от България козунаци. Емоционалната среща завърши с песента "Хубава си, моя горо".


Още от категорията

Ангел Джамбазки

ЕК е сигнализирана за нарушаване на правата на българите в Молдова

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова. Това съобщават от пресцентъра на партията. Повод за сигнала е решението на..

публикувано на 04.07.22 в 15:55
Тараклийският университет „Григорий Цамблак“

Образователна реформа в Молдова предвижда "поглъщане" на Тараклийския университет

С решението си да реорганизира Тараклийския държавен университет "Григорий Цамблак", превръщайки го в част от Държавния университет "Йон Крянга" в Кишинев, Министерството на образованието на Молдова забива нож в гърба на етническите българи. За това..

публикувано на 28.06.22 в 15:12

Непознатата история на българите в Таврия

Животът и съдбата на българските преселници в Таврия, които наброяват близо 40 000 души, заселени на територията на днешна Украйна и полуостров Крим, рядко са обект на изследвания, полемики и обсъждания. Липсата на достатъчна публичност по темата,..

публикувано на 27.06.22 в 15:55