Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът занесе козунаци на българите в областта Емилия - Романя

Снимка: БГНЕС

Винаги може да разчитате на подкрепата на президентската институция. За нас вие не сте другите българи. Българите в България и българите в чужбина сме едно цяло, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред българската общност в Болоня.

В област Емилия - Романя живеят около 5000 българи. Към тяхната асоциация в град Ричоне има неделно училище. Отскоро училището има филиал в Болоня. Основен проблем за занятията е липсата на помещения. Почетният консул на България в Емилия - Романя Франко Кастелини обеща да съдейства пред местните власти за решаване на проблема. За Великден вицепрезидентът донесе от България козунаци. Емоционалната среща завърши с песента "Хубава си, моя горо".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30

24 българки от 19 държави са номинирани за "Българка на годината"

За поредна година Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще връчи ежегодната награда "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023" на официална церемония, която ще се проведе през октомври. За престижното отличие са номинирани 24..

публикувано на 09.09.24 в 15:45

Училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър вече 30 години пази живо знанието за България и българския език

Около 70 000 са българите, които живеят в Канада, сочат данни на българското Министерство на външните работи. Седем са българските неделни училища в страната. През изминалата 2023/2024 учебна година едно от тях - "Св. св. Кирил и Методий" във..

публикувано на 08.09.24 в 09:10