Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 27.04.2022 г. – сряда

Предимно слънчево, с краткотрайни превалявания и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

През нощта на отделни места в централните райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над останалата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София около 7°.  

Утре, 27 април, ще е предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по морския бряг, в София около 22°. 

Над планините преди обяд ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. След обяд, в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 8°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05