Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Българска правителствена делегация е на посещение в Киев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българска делегация, водена от премиера Кирил Петков, е на посещение в Украйна. В Киев Петков ще разговаря с украинския президент Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал. Ще се обсъдят нуждите на Украйна от военна помощ и възможноста българският кораб "Рожен" да бъде изтеглен от пристанище Черноморск. Предвидено и посещение на разрушените от руската армия предградия Бородянка, Буча, Ирпин и среща с представители на българската общност в Украйна.

Заедно с премиера в делегацията са министърът на отбраната Драгомир Заков и депутати от три от управляващите партии.
За Украйна предстоят "изключително трудни седмици" заради очакваните огромни разрушения в разгръщащата се руска офанзива в източната част на страната, каза украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде АФП. Русия трупа резерви за мащабно настъпление в Донбас. Край Изюм са съсредоточени над 500 единици тежка военна техника. През денонощието са отбити поредните руски атаки към Николаев, съобщи украинската армия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва в Tourism Expo Japan 2024

По инициатива на посолството на България в Япония тази година страната ще бъде представена с национален щанд на Международното туристическо изложение Tourism Expo Japan 2024, което ще се проведе в японската столица Токио. Туристическото..

публикувано на 12.06.24 в 09:05

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00
Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40