Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Детският хор на БНР е на турне в Белгия

Снимка: БНР

Пето турне в Белгия ще осъществят талантливите певци от Детския радиохор. То започва на 29 април и продължава до 2 май.

Под диригентството на Венеция Караманова и с клавирен съпровод, хористите ще изнесат два концерта в Гент и Брюксел. Поканите за изявите са от  Българското културно дружество "Вълшебни гласове" в град Гент и от Българо-белгийското сдружение за култура и изкуство "Орфей" в Брюксел. В Гент хорът ще пее в готическа катедрала от XII век, а в концерта в белгийската столица участие ще вземат и хористите от Детския и младежки хора към брюкселската опера. В програмата са включени класически пиеси и песни, както и църковни песнопения.

Съставил: Йоан КолевОще от категорията

Дебют за Соня Йончева в Япония под диригентството на Найден Тодоров

Дебют на сцената на престижната зала "Бунка Кайкан" в Токио днес (2.07) има световноизвестното българско сопрано Соня Йончева . Оперни арии от Винченцо Белини, Джузепе Верди и Джакомо Пучини ще звучат под диригентството на маестро Найден Тодоров...

публикувано на 02.07.22 в 09:25
Людмил Крумов и The Small Bulgarian Folk Jazz Orchestra

"Културен сблъсък…" – емоционално музикално пътешествие от Дунава до Мисисипи

"Културен сблъсък – От Дунава до Мисисипи" (Cultural Collision - From Danube to Mississippi) е заглавието на новия албум, събрал 11 авторски пиеси на Людмил Крумов. Виртуозният китарист е и продуцент на този проект, в който участва The Small..

публикувано на 30.06.22 в 13:54
Снимка: предоставена от организаторите

Зорница Иларионова за концерта си с Плевенска филхармония под диригентството на Йордан Камджалов

Плевенската филхармония отново гостува на софийска сцена, този път с концерт в рамките на Международния фестивал "Софийски музикални седмици" на 29 юни. Под диригентството на Йордан Камджалов ще прозвучат сюита "Жар птица" от Стравински и Концерт за..

публикувано на 29.06.22 в 10:44