Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 30.04.2022 г. - Събота

Ще е облачно с максимални температури между 16 и 21°

Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

В събота минималните температури ще са от 7 до 12°, в София - около 8. Максималните през деня ще се покачат между 16 и 21°, за столицата до 17°. 

На места през деня ще има краткотрайни слаби валежи. По значителни количества се очакват след обяд над Югозападна България. Вечерта в много райони облачността ще намалее.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са от 14 до 19°, морската вода е между 12 и 17°, а вълнението до 3 бала. 

Над планините облачността ще е значителна, с валежи след обяд. Максималната температура на височина 1200 м ще е 10°, на 2000 метра до 4°. 

В неделя времето ще остане без съществена промяна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01