Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков разговаря с Олаф Шолц за войната в Украйна

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков обсъди в телефонен разговор с канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц войната в Украйна, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Петков информира германския канцлер за помощта, която България може да окаже на украинската държава за ремонт на военна техника. Междувременно Словакия и Полша постигнаха споразумение за възможно предаване на словашки изтребители МиГ-29 на Украйна. В случай, че МиГ-овете вече не са на разположение Варшава се съгласи да охранява словашкото въздушно пространство със своите американски Ф-16. По информация на украинския генерален щаб, руските войски временно са спрели нападенията си по суша в Източна Украйна. От своя страна британското разузнаване твърди, че руското настъпление в Донбас е спъвано от ожесточената украинска съпротива, а по оценки на американски военни експерти Русия изостава с графика на основната си офанзива в Източна Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11