Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време с краткотрайни валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта над Северна България ще е предимно ясно, докато над Южна облачността ще е по-често значителна. На места в крайните югозападни райони ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще е почти тихо, в Източна България с до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°.

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна, предимно купесто-дъждовна облачност, ще има над Югозападна България и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода с максимални температури между 17° и 22°, в София - около 17°. 

Над планините облачността ще е значителна, по-често купесто-дъждовна. В масивите от Югозападна България ще има краткотрайни, на отделни места  временно интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър, по най-високите върхове - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37