Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Профсъюзите: Работното време, заплатите и енергийната криза са основните проблеми

Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

Днес отбелязваме Деня на труда. Президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов очерта войната в Украйна, инфлацията и енергийната криза като най-големите предизвикателства пред обществото ни. "Не може да имаме доходи без всичкото това да спре", каза той. Според Манолов 136 години след стачката в САЩ с искане за 8-часов работен ден, продължителността на работното време и заплатите остават основен проблем. В много сектори у нас работният ден надхвърля 8 часа. Профсъюзът настоява за минимална заплата, която да покрива издръжката на живота, което значи близо 1200 лв. /613 евро/ чисто, предаде репортерката на БНР Мария Костова.
Под надслов "Достоен труд в мирен свят" от БСП ще отбележат празника с различни инициативи в цялата страна. Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде в Кърджали, където ще се състои фолклорно надиграване, организирано от жени-социалистки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

Оранжевият код за много горещо време остава в сила за цялата страна

В събота  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 18° и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 35° до 40°, в столицата 35°.  По Черноморието..

публикувано на 12.07.24 в 19:05