Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кръгла маса в София събира представители на енергийния сектор от ключови за региона държави

Снимка: БГНЕС

В резиденция "Бояна" днес, 5 май, започва международната министерска кръгла маса в София, посветена на регионалното сътрудничество за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход, съобщи пресцентърът на енергийното ведомство.

Домакин на събитието е министърът на енергетиката Александър Николов и в него ще се включат министър-председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, генералният директор на ГД "Енергетика" на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен. 

Сред поканените участници са ръководители на сектора от ключови за региона държави - Гърция, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Азербайджан, Украйна, Турция, и др.


Още от категорията

МВФ е съгласен да има финансови компенсации за бизнеса и домакинствата заради по-скъпите енергоносители

МВФ е против въвеждането на различен ДДС в България за стоките и услугите

Международният валутен фонд - МВФ очаква инфлацията в България средно за 2022 г. да е 12,2%. Това е записано в заключителната позиция на Изпълнителния съвет на фонда, която се базира на данните на мисията на монетарната институция в София...

публикувано на 26.06.22 в 10:25

Очакват ни високи цени на енергоносителите поне до 2023 г.

Високи цени на енергоносителите поне до 2023 г. прогнозира зам.-министърът на енергетиката Ива Петрова. По време на Софийския икономически форум тя заяви, че усилията на правителството след спирането на газовите доставки от страна на Русия са..

публикувано на 21.06.22 в 15:53

Софийският икономически форум поставя акцент върху важни геополитически и икономически въпроси

Делфийският икономически форум и Центърът за либерални стратегии организират днес Софийски икономически форум III в столицата, информира БТА. Събитието, което има за цел да създаде широка платформа за диалог и комуникация, поставя фокуса върху конфликта..

публикувано на 21.06.22 в 09:01