Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Стратос Калафатис ще открие в София изложбата си "Атон: Цветове на вярата"

4
Снимка: Facebook/Stratos Kalafatis

Изложбата "Атон: Цветове на вярата" на Стратос Калафатис ще бъде открита в софийската галерия "Синтезис" на 12 май и може да бъде видяна до 16 юли.

Гръцкият фотограф посвещава години от живота си на изследването и опознаването на Атон – манастирите, пейзажите и хората, които го обитават.

От 2008 до 2013 г. Стратос Калафатис пътува до Света гора над 30 пъти и прекарва 200 дни и нощи във фотографско поклонничество.

Снимки: Facebook/gallerysynthesis.bg

Галерия

Още от категорията

Изложба представя двайсет забележителни жени в архитектурата

Изложбата „Госпожо архитект“, която днес се открива в градската градина пред Народния театър, представя двадесет портрета на жени с принос към архитектурата на XX век. Тя се организира от Гьоте-институт България и фондация „Български архитектурен..

обновено на 04.07.22 в 13:33
Снимка: личен архив, БНР-Бургас

Георги Господинов разкрива скритите послания на българските банкноти

Писателят Георги Господинов представи в Бургас една от по-малко познатите свои творби, озаглавена "В пукнатините на канона". Разделена на две части, книгата прави дисекция на някои от по-непопулярните произведения на български класици като Христо..

публикувано на 03.07.22 в 10:15
Снимка: Градска Художествена Галерия - Пловдив

Показват творби на 17 именити български творци от ХХ век в Пловдив

Произведения на утвърдени творци от ХХ век ще радват пловдивчани и гостите на града в Галерия "2019". Културното пространство беше открито в годината, когато градът беше Европейска столица на културата, а до 28 юли ще бъде дом за произведенията на 17..

публикувано на 02.07.22 в 11:05