Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Национален събор на овцевъдите в България се открива днес

Снимка: facebook/nsobBG

На 6 май, Гергьовден, в 11.00 часа край Петропавловския манастир, обл. Велико Търново, се открива десетият Национален събор на овцевъдите.

Началото ще поставят кукерите джумали от село Калугерово, Пазарджишко, чийто ритуален танц ще прогони злите сили и ще донесе благодат.По-късно поляните ще се огласят от прочутия смолянски народен оркестър „101 каба гайди“, съобщава сайтът agri.bg.Програмата от 6 до 8 май е наситена с изложения на животни (овце, кози, лами, коне, кучета, магарета), атрактивни фермерски състезания по ръчно доене, стрижба с овчарска ножица и др. Ще има изобилие от фермерски продукти от овче и козе мляко и месо.Снимки: facebook/nsobBG

Още от категорията

Сезонът на черешите в Кюстендил е към края си, но идва време за черешовата баница

Черешите са едни от най-ранните плодове, които зреят по нашите географски ширини. Пресни череши могат да се наберат още през май, а в началото на юли кампанията по прибирането на плодовете от череши и вишни вече е почти приключила. Богати на витамини,..

публикувано на 06.07.22 в 14:47

Празник на българската музика в сърцето на България

Разположен в подстъпите на Средна Стара планина, под величествените върхове Ботев и Марагидик, град Априлци събра певци, музиканти и състави . Те представиха своето изкуство на 25 юни, на сцената на читалище "Бъдеще 1984" – кв. Острец. Така очакваната..

публикувано на 28.06.22 в 11:44

Националното изложение на занаятите и изкуствата в Орешак чества половинвековен юбилей

С ретроспективната изложба “Традиция с бъдеще” Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак днес отбелязва половинвековния си юбилей. Официален гост на празника е вицепрезидентът Илияна Йотова, която заяви: "..

публикувано на 25.06.22 в 15:20