Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На празника на българската армия президентът разкритикува политиците

Епископ Поликарп отслужи водосвета на бойните знамена

Снимка: БГНЕС

Войната не е и не може да бъде средство за разрешаването на нито един спор, нито за нея може да съществува каквото и да било оправдание, казва българският патриарх Неофит. Обръщението на духовника беше прочетено от епископ Поликарп, който отслужи водосвета на бойните знамена за 6 май - Деня на храбростта и на българската армия.

За трета поредна година 6 май се отбелязва без традиционния военен парад в София. Но армията демонстрира бойни способности в базите "Граф Игнатиево", "Ново село" и "Црънча".

Пред Паметника на Незнайния войн в столицата президентът Румен Радев коментира, че решението на парламента за оказване на военно-техническа помощ за Украйна е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът няма да е кратък и ще се разраства. Формулировката "военно-техническа помощ" е достатъчно разтеглива и рискована, каза Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неправителствено сдружение с кампания за справянето с нерегламентираните сметища у нас

Сдружение "BG Бъди активен" отправя покана до НПО организации, спортни клубове и образователни институции с цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи във връзка с кампанията "НЕ на незаконните сметища", с фокус..

публикувано на 28.07.24 в 10:25
Мануел Сарацин

Според Берлин Скопие не може да променя европейския транспортен Коридор №8

Северна Македония не оправда надеждите за конституционни промени и вписването на българите за малцинство, което е основно условие за да започне преговори с ЕС, каза пред БНР Мануел Сарацин, първият в историята на Германия специален пратеник за Западните..

публикувано на 28.07.24 в 09:35

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11